Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A tegnapi PlayStation 4 bemutató előtt rengeteg pletyka, találgatás látott napvilágot, ezek közül az egyik a használt játékok futtatásával volt kapcsolatos. A Sony-hoz közel álló források ar - PlayStation Játékok magazin
részletek »

A PlayStation 4-en futtathatóak lesznek a használt játékok is

A PlayStation a világ legnépszerűbb konzolja, a Tuti Magazinban erről és természetesen a PlayStation játékokról lesz szó. Friss híreket, játékbemutatókat, teszteket, érdekességeket, legújabb fejlesztéseket olvashattok a PlayStation világából.
PlayStation Játékok magazin
Itt vagy: PlayStation Játékok magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A PlayStation 4-en futtathatóak lesznek a használt játékok is
A PlayStation 4-en futtathatóak lesznek a használt játékok is
PS4 remote play funkcionalitás PS Vita-n
A tegnapi PlayStation 4 bemutató előtt rengeteg pletyka, találgatás látott napvilágot, ezek közül az egyik a használt játékok futtatásával volt kapcsolatos. A Sony-hoz közel álló források arról számoltak be hogy a negyedik konzolgenerációját hamarosan piacra dobó vállalat a használt játékok futtatásának lehetőségét korlátozni, tiltani fogja. A játékosok nagy örömre viszont a tegnapi PS4 bemutató után megnyugtató választ kaphattunk ezzel kapcsolatban.
A találgatás alapját egyébként egy, a Sony Computer Entertainment Japan (a sony PlayStation divíziója) által levédett szabadalom adja, mely az eredeti lemezeket gyári azonosítással látta volna el, melyet a konzolba helyezve a saját felhasználónkhoz kötött volna a rendszer, ezáltal meggátolva hogy más felhasználónév alatt is el lehessen azt indítani. A szabadalom egyébként nem csak a lemezekre hanem egyéb perifériákra is kitér..

Részletesen a szabadalomról a linkre kattintva olvashattok.
Hirdetés

A találgatásoknak volt tehát alapja, de a játékosokat érintő pozitív hír, hogy a tegnapi PlayStation 4 bemutató után Shuhei Yoshida, az Eurogamer-nek adott nyilatkozatában elmondta: az új konzolban nem lesz ilyen korlátozás, a PS3-hoz hasonlóan a PS4-en is lehet majd futtatni a használt vagy kölcsönkapott játékokat.

Az eredet nyilatkozat ugyancsak az EuroGamer-en érhető el.

A fizikai adathordozóknak tehát még nincs vége, bár sokan jósolták azt hogy a PS4 áttörést hoz a felhő alapú szolgáltatásokkal, és valljuk be ez így is van, de a lemezek egyelőre maradnak.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - PS4, PlayStation 4, Sony, konzol, games, használt PS4 játékok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-22 09:11:25
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü